Bár a mezőgazdasági járművek között is található már elektromos hajtással ellátott, mint például a John Deer villanymotoros traktora, a farmok, tanyák még leginkább a hagyományos rendszerű gépeket használják.

A személyautókhoz képest a traktorokra, kombájnokra hatványozottan igaz, hogy rendszeresen kell a motort tisztítani. Hasonlóan, mint a kamionok esetében. Ez főleg a folyamatos igénybevétel miatt van így.

Az alkalmankénti tisztítás mellett elkerülhető az, hogy nagyobb hibásodás esetén alkatrészt, vagy esetleg járművet kelljen cserélni. Ez azért is fontos, mert nagyon drága, lassan megtérülő gépekről van szó. Ráadásul a szerviz is jóval költségesebb ilyen gépek esetében. Nem beszélve arról, hogy egy motortisztítás házhoz is rendelhető, míg egy szerviz vagy jelentős hiba esetén több napra használatlan marad a gép. Így a termelés is vissza tud esni.

Ahogy a kisebb autóknál, itt is tud segíteni a tisztítás abban, hogy csökkenti az olaj- és üzemanyagfogyasztást, növeli a motor élettartamát (a termelés itt is fontos szempont), és nem utolsó sorban a motor teljesítménye is javul.

És természetesen azt is fontos megemlíteni, hogy bár az elektromos járművek a környezetvédelem egyik védjegyei, a motortisztítás is nagyon környezetbarát, tehát a Földünk védelmét is segítjük az igénybevétel során.

képek forrása:
www.elektromos-autozas.hu
www.tractoroftheyear.org
www.bloomberg.com