A motor kokszolódása elég kényes téma. Magával a folyamattal és a tisztítással (majd a karbantartással) kapcsolatban is számos kérdés merülhet fel. Mi ezeket a felmerülő problémákat oldjuk meg egyben.

– Honnan lehet tudni, hogy szükséges a motoromat tisztítani?

Ha az autó a kelleténél nehezebben indul, járása egyenetlen, rángat, akkor érdemes igénybe venni a motortisztítást. Természetesen, ha az autóban tárolt hibakód, lerakódásból adódó problémát jelez, akkor egyértelműen szükség van a tisztításra.

– Hogyan zajlik a tisztítás folyamata?

HHO gázt bevezetjük a levegőszűrő csonkján keresztül, közvetlenül az égéstérbe. Így lehet hatékonyan tisztítani a belső lerakódásokat.

– Mi ez a gáz, ami az autóba kerül?

A HHO gáz 2 hidrogén és 1 oxigén molekula kapcsolódásából jön létre, így egy nagyon intenzíven égő, robbanó gázt kapunk.

– Milyen hatékony takarításra lehet számítani?

Motorbontással történő takarítás sem hatékonyabb, viszont a motor bontása miatt sokkal költségesebb. A HHO takarítással is a szennyeződés több mint 90%-át el lehet távolítani.

– Van bármi kockázata? Tönkre mehet az autó?

Szerencsére kockázatmentes eljárásról van szó, hiszen az égéstermék víz, ami elpárolog a reakció után. Az elégetett részecskék szublimálnak és a kipufogón keresztül távoznak.

– Karbantartás jelleggel milyen sűrűn érdemes a motort tisztítani?

Városi használat esetén nagyjából 20-25 ezer km-enként érdemes.

-Miért jobb ez más tisztítási folyamathoz képest?

A vegyszeres tisztítással ellentétben, amelynél a koksz leválik az alkatrészekről és eltömíti a katalizátort, részecskeszűrőt, a HHO tisztításnál ilyen nincs, mert maradéktalanul elég és az autó kipufogja. Továbbá azért, mert környezetbarát, és sokkal költséghatékonyabb, mint más körülményes eljárások.

– Mennyi ideig tart egy tisztítás?

Sok mindentől függ, de egy személyautónál 20-60 percet vesz igénybe az eljárás.

– Milyen észrevehető változás várható a tisztítás után?

Könnyebben megtörténik a motor indítása hidegben is. Alsó tartományban is dinamikusabban reagál a jármű. Megszűnik a rángatás, és ami sok ügyfélnek a kedvence, hogy az üzemanyag fogyasztás csökken. Megtisztul a katalizátor, a részecskeszűrő és az összes szelep és szenzor. Ezek mellett természetesen a káros anyag kibocsátás is kevesebb lesz.