Már többször taglaltuk, hogy milyen anyagi előnyökkel jár autónk motorjának folyamatos karbantartása és tisztítása. Na de mitől annyira környezetbarát a Gaintop Technology megoldása.

Mindenekelőtt érdemes tudni, hogy a közlekedés a teljes Európai Uniós szén-dioxid kibocsátásnak majdnem a 30%-á-ért felelős. Az EU egyre szigorúbb szabályokkal igyekszik csökkenti a káros anyag kibocsátást annak érdekében, hogy 2050-re ez ne érje el a 60%-os határt.

A jó hír az, hogy más szektorban csökkenő tendencia vehető észre, a mobilitás viszont nem ilyen egyszerű. Ráadásul átlagosan 1,7 utast szállít egy autó Európában, vagyis a „minden második ember külön autóval jár” megjegyzés még túlzás is.

Az Európai Parlament és Tanács abban egyezett meg, hogy 2030-ig az új autók szén-dioxid kibocsátását 37,5%-kal csökkentik, a teherautókét pedig 31%-kal. Ezek betartására egyrészt az elektromos autók, másrészt pedig a rendszeresen karbantartott, hagyományos motorral ellátott járművek lehetnek a megoldások.

Azok az autók, melyeknek a motorjai kitakarítatlan állapotban vannak, sokkal jobban járulnak hozzá a környezetszennyezéshez. A Gaintop eljárás akár 80%-kal is tudja csökkenteni a káros anyag kibocsátást, és ehhez csupán egy félórás beavatkozásra van szükség. Ráadásul az EU-s szabályozások még folyamatos változtatásokon mehetnek keresztül, főleg, ha a mostani terveket nem sikerül betartani. Már csak ezért is érdemes figyelni a karbantartásra, hogy az autó ne kerüljön olyan állapotba, amivel az Unió szabályai szerint tilos lenne közlekedni.

Nem beszélve arról, hogy a motortisztítással nem csak az előírásoknak felelünk meg, hanem közvetlen környezetünket, családunk levegőjét is jóval kevésbé veszélyeztetjük.

Kép forrása:
www.openaccessgovernment.org
www.unsplash.com